top of page

1986

Het loopcriterium Noord West-Vlaanderen werd opgericht, in navolging van de oprichting loopcriterium Zuid dat al in 1982 werd opgericht. Dit was de voorloper van het ‘Brugse Loopcriterium’. 900 meisjes en 2000 jongens namen toen deel.


Dit was de laatste deelname van Luc Van Lierde die samen zijn medeleerlingen van het zesde middelbaar KTA in de reeks met de leerkrachten meeliep. Hij herinnert zich nog levendig wat de supporters van de leerling die vóór hem liep, riepen: ‘Er zijn er nog 4, nu nog 3 en nu nog één die maar nie wil lossen’, die ene was Luc. Hij werd uiteindelijk tweede na een zware strijd met een leerling die kampioen veldlopen was. Tot in 1988 heeft hij nog competitie gezwommen (als lid van de BZK) en tijdens de vele schoolcrossen heeft hij gemerkt dat hij een goeie loper was. Onder meer dankzij de schoolsport heeft hij kennisgemaakt met sport en was dit het begin van zijn sterke triatloncarrière met deelname aan zijn eerste triatlon in 1998.


Woensdag 7 oktober jongens

Woensdag 15 oktober meisjes


De uitslag van de verschillende scholencrossen in Brugge in het schoolkrantje ‘SAMEN’ van OLVA (XVI jaargang nr 1 december 1986).

47 weergaven
bottom of page